Koltuklar nasıl silinir? Koltuk temizliği yaparken, koltuk silme işlemi en önemli temizleme teknikleri arasında yer almaktadır. Eğer bir koltuk yıkama ve temizleme makineniz yoksa, doğal olarak koltuğunuzu silmeniz gerekecektir. Ancak bu silme işlemini yaparken farklı teknikler bulunmaktadır. Kimyasalları kullanırken doğru maddeleri tercih etmelisiniz. Aksi takdirde koltuklarınızın kumaşlarını yıpratabilir, rengini attırabilir ve kumaşın üzerinde, giderilemeyen lekeler bırakabilirsiniz. Tüm bu önerilerimizi uygularken, dikkatli olmanız gereklidir. Verdiğimiz öneriler her koltuk takımına ve kumaşına uymayacağını da önceden belirtmemiz gerekmektedir. Çünkü piyasada birçok farklı mobilya ve kumaşı bulunmaktadır. İşte bu kumaşların kalitesi de kumaşın yıpranmasını etkilemektedir. Bu sebeple her verdiğimiz öneri, koltuk takımından takımına fark gösterebilmektedir.
Koltuk takımınızı genel bir temizlik ve üzerindeki toz ve kirleri almak için silmek istiyorsanız, ekstra kimyasal ve yıpratıcı baskılar uygulamamanız doğru olacaktır. Koltuğunuzun üzerindeki tozlar ve kullanmaya bağlı oluşan renk koyulaşmaları, sıcak suda yıkanmış bez ve köpük ile kolayca giderilmektedir. Bu sebeple ekstra yüzey temizleyici kullanmanıza gerek olmayacaktır.
Genel temizliği uygularken, koltuklarınızın kumaşlarının yıpranmaması için öncelikle nemli bir bez ile üzerindeki tozu ve yüzeysel kiri almayı denemelisiniz. Devamında ise sabun ile oluşturduğunuz köpüklü su ile yıkanmış, bezinizi kullanarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Koltuklarınız kuruyana kadar oturmayıp, üzerine herhangi bir bez ve çarşaf sermemeniz de doğru bir davranış olacaktır.
Koltuk takımınızın üzerindeki lekeyi çıkartma işlemi kimi zaman zahmetli, kimi zaman daha kolay bir işlem olmaktadır. Bu lekenin ne zaman gerçekleştiği ve lekenin türüne bağlıdır. Ancak koltuk takımından leke çıkartmak için, halı ve yüzey temizleyici maddeleri tercih edebilirsiniz. Koltuk takımınızın kumaşının kalitesini de göz önünde bulundurularak bu yüzey temizleyicisi bölgeye sıkın. Temizleyici bölgede 1 dakikaya yakın bir süre bölgenin emmesini bekledikten sonra, bezi ile temizleme ve ovalama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Lekenin çıktığını göreceksiniz. Leke çıkmıyor ya da büyük bir oranda çıktığını görüyorsanız, aynı işlemi tekrardan uygulayabilirsiniz.
Lekenin ilk oluştuğu anda, öncelikle sıvı bir leke oluşturucu döküldüyse, tuz dökerek nemini almayı denmelisiniz. Lekenin nemi tuz tarafından alındıktan sonra bölgeyi temizlemelisiniz. Devamında da öncelikle nemli bez ile silmelisiniz. Leke çıkmayan ve inatçı bir leke ise, devamında yüzey temizleyiciyi de tercih edebilirsiniz.
Koltuktan leke çıkartmak için çamaşır suyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Koltuktan leke çıkartmak için çamaşır suyu kullanılır mı sorusunu soran birçok kullanıcı için bunun olmaması gerektiğini hatırlatıyoruz. Hali hazırda, koltuğunuzda kullanılan kumaş renkli ve boyanmış geldiği için, çamaşır suyu ile etkileşime girdikten sonra renk atma sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Çamaşır suyunun ağartıcı ve renk attıran bir özelliği olduğunu unutmayarak, koltuk takımlarınızın kumaşlarında tercih etmemelisiniz.
Koltuğunzu yenilemeyi düşünüyorsanız, uygun fiyatlı koltuk takımı seçimi önerilerimizi keşfetmek için blog makalemize göz atmanızı öneriyoruz.